Szafi Reform Csökkentett szénhidrát-tartalmú Kenyér és Péksütemény lisztkeverék 500g

2.489 Ft
Menny.:db
Cikkszám: 15
Elérhetőség: 12 db raktáron
A lisztkeverék segítségével könnyedén készíthetünk csökkentett szénhidráttartalmú, gluténmentes, élesztőmentes, kelesztés nélküli kenyeret, zsemlét, kalácsot, pizzát, pogácsát illetve sós, vagy édes péksüteményeket, bejglit, valamint palacsinta, piskóta készítésére is kiválóan alkalmas.

Leírás és Paraméterek

Összetevők: Tápiókakeményítő, bambuszrost, szezámmagliszt, útifűmaghéjliszt, kókuszliszt, batáta liszt, térfogatnövelőszer (nátrium-hidrogén-karbonát), savanyúságot szabályozó anyag (citromsav).

1. recept:

Pihe-puha zsemle így készíthető a lisztkeverék segítségével:

Hozzávalók (3 db zsemléhez, 205 grammhoz): 

  • 100 g Szafi Reform gluténmentes csökkentett szénhidráttartalmú kenyér és péksütemény lisztkeverék 
  • 1,5 g Szafi Reform himalája só 
  • 10 g almaecet 
  • 15 g Szafi Reform folyékony kókuszolaj 
  • 1 M-es tojás
  • 100 g víz
  • +6 g Szafi Reform paleo kenyér és péksütemény lisztkeverék a gyúráshoz és nyújtáshoz

Sütés előtti kenéshez:

  • 1 g Szafi Reform folyékony kókuszolaj 

2. recept:

-50%-al csökkentett szénhidráttartalmú gluténmentes kenyér süthető belőle, kelesztés és élesztő nélkül:

Kenyér hozzávalói (435 gramm-os kenyérhez):

  • 200 g Gluténmentes, szénhidrátcsökkentett kenyér lisztkeverék 
  • 4 g Szafi Fitt himalaya só 
  • 35 g frissen facsart citromlé
  • 20 g Szafi Reform folyékony kókuszolaj 
  • 4 db M-es tojás
  • 75 g meleg víz (de nem forró!)
  • ízlés szerint szárított fűszerekkel, magokkal, hagymával tovább ízesíthetjük
  • kb. + 5 g lisztkeverék a gyúráshoz

Elkészítés:

A tojást, vizet, citromlevet, sót és olajat a robotgép dagasztó spirál szárával dolgozzuk el, majd adjuk hozzá a lisztet és dolgozzuk tovább 1,5-2 percig.
(Természetesen kézzel is dolgozhatunk, de úgy tömörebb, laposabb lesz a kész kenyér).

Pihentessük a tésztát 10 percig. (Kissé ragacsos tésztát kell, hogy kapjunk, ami pihentetés után fog összeállni.)

Majd lisztezett felületen gyúrjuk át, és formázzunk belőle kenyeret.

Kenjük le olajjal a tetejét, majd éles késsel vágjuk be tetszőlegesen.

Előmelegített 200 fokos sütőben, alsó-felső programon 30 percig, majd 180 fokon további 30 percig süssük (légkeverés nélkül!).

5 db zsemle, kifli, bagett formázható a fenti receptből, de úgy a sütési idő  200 fokon 40 percre rövidül.

Rácson hagyjuk kihűlni, majd szeleteljük.

Átlagos tápérték

100 g lisztkeverékben:

 1 db zsemlében (68 gramm)*

 

Energia:

1281 kJ (306 kcal)

750 kJ (180 kcal)

 

zsír:

2 g

7,7 g

 

- amelyből telített zsírsavak:

0,7 g

5,6 g

 

szénhidrát:

48,2 g

17,2 g

 

- amelyből cukrok:

1,4 g

0,6 g

 

rost:

30,4 g

10,7 g

 

fehérje:

8,4 g

5,2 g

 

só:

0,02 g

0,6 g

 

*A felhasználási javaslatban megadott receptúra alapján.

Hozzáadott cukrot nem tartalmaz.Természetes módon előforduló cukrokat tartalmaz.

 A termék rostban gazdag. 100 g lisztkeverék energiatartalmából 243 kJ / 61 kcal energia,1 db készre sütött zsemle (68 g) energiatartalmából 90 kJ / 21 kcal energia származik élelmi rostokból.

A termék mustármagot, zellert, dióféléket, szulfitokat, csillagfürtöt tartalmazhat!

Tárolás: száraz, hűvös helyen!

Kiszerelés: 500 g